» De Tijgerpython
Soort: Pyhton Molurus

Nederlandse naam: Tijgerpython

Land van herkomst: Van China tot IndonesiŽ

Wetgeving: P. Molurus Bivittatus, Cites B
P. Molurus Molurus, Cites A

Kleur: Brijn met een donkerdere kleur "zadels" op de rug. Regelmatig worden er ook Abino varianten verhandeld.

Omschrijving: Het is een tot 6 meter lange massieve wurgslang . Hij wordt veel in terraria gehouden. Ze hebben een "speerpunt" op de kop.

Huisvesting: Een heel erg groot terrarium, eigenlijk een kamer. Temperatuur 27-32 graden Celcius en 35 - 40 graden onder de spot. 's Nachts 22-25 graden. Sproei elke dag.

Voedsel: Grote knaagdieren, ratten en woestijnratten, ook cavia's kunnen maar pas daar mee op want ze hebben een vrij dikke schedel die moeilijk te verteren is. Veel Python's weigeren ze omdat ze "stinken".

Voortplanting: De soort is niet moeilijk tot paring aan te zetten. Breng de temperatuur in oktober-december geleidelijk aan naar 23 graden en laat ze daar 6 maanden in. Zet ze tijdens de koele periode appart. Voer ze goed alvorens ze bij elkaar te zetten. De paring volgt daarna. Vier weken later stopt het vrouwtje met eten. Twee tot drie maanden later worden de eieren gelegd.
Leg de 15 tot maximaal 100 eieren in broedmachine. Ze komen bij 30-32 graden na ongeveer 60-75 dagen uit.
De jonge eten na de eerste vervelling meteen al volwassen muizen. Ze zijn na twee jaar soms al bijna 2.5 Š 3 meter en 20 kg!

[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden


Website statistieken Copyright 2002-2018